– Mål om direkte opprykk

Postet av Kjelsås IL - Håndball den 30. Aug 2024

I morgen er det seriestart for Kjelsås håndball sitt damelag i Kjelsåshallen. Hovedtrener Simen Westegaard Larsen og spillerne har forberedt seg godt og har store ambisjoner.

Lørdag 31. august kl. 16:00 møter damelaget Selbu på hjemmebane i Kjelsåshallen. Det er første seriekamp denne sesongen. Forberedelsene har vært gode, og damelaget har ikke ligget på latsiden etter nedrykket til 2. divisjon.
 
 – Vi har kommet fint i gang med treninger, har spilt noen kamper og vært på treningsleir i Danmark. Vi har jobbet mye med struktur og kultur. Jeg føler vi har tatt store steg på disse områdene. Jentene har jobbet svært godt, og vi gleder oss veldig til seriestart, sier Westegaard Larsen.
 

Målsetningen er klar
 Westegaard Larsen tar som kjent fatt på sin tredje sesong som hovedtrener for Kjelsås håndball sitt damelag. Han er tydelig på hvilket mål de har satt seg.
 
 – Vi har satt oss mål om direkte opprykk. Vi ønsker å etablere oss i 1. divisjon.


– Motstand vi ikke vet så mye om
 
Selv om målet er klart, vil damelaget denne sesongen i 2. divisjon møte motstandere de ikke har møtt tidligere. 
 
 – I avdelingen vi har havnet i, kommer vi til å møte motstandere vi ikke vet så mye om. For damelaget vil det bety enda mer reising enn vi er vant til.
 
 Westegaard Larsen er likevel tydelig.
 
 – Vi gleder oss.


Nye spillere i stallen
Hovedtreneren er veldig fornøyd med årets tropp.
 
 – Vi har en stor stamme fra fjoråret. Dessuten har vi noen nye spillere og noen unge Kjelsås-jenter som har tatt steget opp. Vi er veldig fornøyde med årets tropp, avslutter Westegaard Larsen. 


Nysigneringer. Hannah, Mira og Andrea.

Hannah Skei er hentet tilbake fra Aker. Mira Torp, Andrine Dahle og Karoline Conradi er alle løftet opp fra egne rekker. Filippa Pettersson og Mia Viljugrein er begge bakspillere som kommer fra spill i Nit/Hak før denne sesongen. Andrea Skalstad kommer fra Fjellhammer og skal utgjøre målvaktsteamet sammen med Togba. 

Hannah og Mira er skadet og ikke med mot Selbu.



Ta turen til Kjelsåshallen!

Administrativ leder i Kjelsås håndball, Jonathan Berens, håper mange tar turen til Kjelsåshallen i morgen , lørdag 31. august.
 
 – Det blir spennende når damelaget møter Selbu. Kampen begynner kl, 16:00, men møt opp i god tid og gjerne i Kjelsåsfarger. 
 
 Berens forteller at Kjelsås-spillere har gratis inngang, om de stiller med Kjelsås-klær.
 
 Øvrig billettpris er kr 70.  



Tekst: AC & Kjelsås IL



Cupfest i Kjelsåshallen tross NM-exit

Postet av Kjelsås IL - Håndball den 26. Aug 2024

Kjelsås 23 - 42 Elverum


Børge Lund og Elverum hadde med seg sine beste spillere og supportere til 3.runde i NM i Kjelsåshallen.

Kjelsås ga dem kamp både på banen og tribunen. Taket Ultras og Taiga'n satte virkelig en smekkfull Kjelsåshall i gang.

Simen Sagli fikk æren av å sette inn kampens første scoring. 1-0 til Kjelsås over Elverum.

Kjelsås henger imponerende godt med i første omgang. Takket være iherdig innsats i forsvar, viktige redninger fra Marcus Støen og godt angrepsspill satt opp av Tobias Rustad, er kampens tjue første minutter jevnspilte. Deretter kom en periode der Champions league-erfaringen til Elverum ble mer synlig. Det stod 11-22 til pause. 

Andre omgang startet godt og gutta fikk nytt mot. De første sju minuttene i andre omgang holdt vi 3-3 da Ulf Nygaard stod for flere redninger og en kontraball samtidig som Simen Sagli satt en straffe og tre nye mål i perioden. Andre omgang endte 12 – 20, som ga et sluttresultat på 23 - 42  

Nysigneringene Herman Furnes og Eskil Volden imponerer med sine henholdsvis 7 og 4 mål. Unggutten Daniel Padin fikk også inn tre frekke mål.

Det skulle hvertfall ikke stå på innsatsen. Forsvarskjempen Mathias Lothe var uheldig og fikk et brudd i en finger i en duell tidlig i kampen. Vi håper han er raskt tilbake og klar for seriestart.

Vi vil takke Taigan og alle Kjelsås supporterne som kom i hallen og skapte en elektrisk stemming.

 







Elverum kommer til Kjelsåshallen!

Postet av Kjelsås IL - Håndball den 20. Aug 2024

Kjelsås - Elverum 3.runde NM

Søndag 17:00 Kjelsåshallen


Kjelsås Håndball møter Elverum i NM

På søndag blir det virkelig en storkamp på Kjelsås. Da kommer Elverums håndballherrer for å møte Kjelsås’ herrelag på hjemmebane i 3. runde i NM. 

Og det er to ulike størrelser som møtes. Elverum. Et topplag i Rema1000-ligaen  med utallige nasjonale pokaler i serie og cup og en mengde kamper og seiere på internasjonalt nivå. De er et profflag som om ikke lenge skal ut og spille Europacup og fyller både Terningen arena og Håkons hall med tusenvis av tilskuere. 

Og Kjelsås - vårt herrelag i 2. divisjon med lokale størrelser som er fulle av vilje, talent og mot. Med hjemmebane på Kjelsås skole og som nesten rykket opp i 1. divisjon i fjor. De kan både overraske og ryste rutinerte spillere. 


Hovedtrener Jul Didrik gleder seg til å måle krefter mot Elverum.

-  Det er en formidabel oppgave vi står ovenfor. Den kvaliteten vi møter på søndag er noe helt annet enn vi gjør til vanlig, så dette blir moro! 

 Vi er en relativt ung spillergruppe, der sikkert flere av våre ikke har opplevd annet enn at Elverum er Norges beste håndballklubb, så jeg tror nok det er noen som kjenner på nerver og er spente på hva som møter oss. 



For vår del blir det viktigste at vi slipper ned skuldrene og har troen på det vi driver med. Klarer vi det så vil vi sitte igjen med en god opplevelse. Med en gang vi begynner å tvile og nøle, så vil vi bli spist levende. Vi har en plan og en visjon om hvordan vi skal se ut på søndag, så får Elverum komme med det de kommer med. Vi gleder oss utrolig mye, og ønsker Elverum, Taigan og andre tilskuere hjertelig velkommen.





Alle kamper skal spilles. Og cup er cup. Vi skal ikke lengre tilbake enn til i fjor da herrelaget til Kjelsås fotball spilte seg helt til semifinale i NM. Kan det skje igjen? 


Veien til runde 3: 

Både Kjelsås og Elverum hadde walk over i 1. runde. Elverum hadde walk over i runde 2 også. 

Forrige helg startet Kjelsås’ håndballherrer sesongen og slo LFH09 fra Lillehammer ut av runde 2 i cupen med sifrene 29-24. 

Etter første omgang var stillingen 11-16 til gjestene. Spillet var ruskete og det  var mye å rette på. Som kjent er det to omganger i håndball, og i 2. omgang var det et helt annet Kjelsåsspill. Fremover satt ballen i mål. Det var mye fart og kontringer. Bakover var det stengt, og omgangen ble vunnet 18-8.  

Søndag, 25. august kl 17 i Kjelsåshallen. Møt opp i god tid og i Kjelsåsfarger.


Vi gleder oss til å få besøk av Taigan og Elverum sitt talentfulle lag. Dette blir en stor opplevelse for både spillere og publikum.

Møt opp i god tid før kampstart 17:00.


Billett 70 kr.




Startet sesongen med felles treningshelg

Postet av Kjelsås IL - Håndball den 13. Aug 2024

Kjelsås junior kastet i gang håndballsesongen med treningsleir i Kjelsåshallen.


Totalt var det hele 80 spillere fra Kjelsås junior jenter, jr gutter, G2008, G2009 og J2009.

Etter en helg med mange treningsøkter og sosiale aktiviteter er Kjelsås sin håndballsesong straks i gang for fullt. 


Fredag fikk de en fuktig og utfordrende opplevelse på Tryvann klatrepark.  Lørdag var det håndballøkter, felles måltider og nyttig foredrag fra Rabalder håndball. Søndagen gikk til interne treningskamper. 

En vellykket helg med masse håndballglede. Takk til foreldre og oppmenn som stilte opp denne helgen. 


Jenter junior består i år av jenter født i 2006 og 2007. Samme er det på guttesiden, men med flest gutter født i 2007. Sesongens største utfordring blir å kvalifisere seg til Lerøyserien. Første kvalifiseringsrunde spilles 14.-15. september.


Kjelsås G16 består i år av gutter født i 2008 og 2009. 08 og 09 gutta begynte trene sammen en gang i uka forrige sesong og har denne sesongen valgt å slå sammen til en felles treningsgruppe. For denne gjengen er det Bringserien som er det store målet. Kvalifisering til Bringserien spilles også 14.-15.september. Kjelsås G16 skal til Toten for å spille kvalik.


Kjelsås J16 var også på treningsleir denne helgen. 2008 jentene var i Skien. 

Også her er det Bringserien som er det store målet. Kjelsås J16 skal spille kvalifisering på hjemmebane i Kjelsåshallen.